Leden van de Businessclub Robur et Velocitas 1882

Guus van der Meulen | Dusseldorp Automotive Apeldoorn/Deventer

WELKOM BIJ DUSSELDORP  


Als het om rijplezier draait bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu geïnteresseerd bent in een nieuwe BMW of een gebruikte, accessoires voor uw BMW zoekt of een afspraak met de werkplaats wilt maken – wij bieden een luisterend oor als het om uw wensen gaat.  


BMW Dealer in Apeldoorn en Deventer
Dusseldorp Automotive is een familiebedrijf dat inmiddels vier generaties bestaat. De oorsprong van het bedrijf ligt in een fietsenzaak (foto 1) aan de Varkensmarkt te Lichtenvoorde. De toenmalige ondernemer Dusseldorp is daar in 1909 zijn “handel en reparateurschap in rijwielen” gestart.

De fietsenzaak heeft later plaatsgemaakt voor Garage Dusseldorp (foto 2): Reparatie-inrichting Automobielen en Motoren, Luxe verhuur van 5- en 7-persoons-wagens, Touringcars voor binnen- en buitenland en Electro Technisch Bureau.

Eind 1958 verhuist Garage Dusseldorp naar Apeldoorn en gaat zich met een nieuwgebouwde werkplaats, magazijn en kantoor vestigen aan Kanaal-Noord 114 te Apeldoorn (foto 3 en 4).

In hetzelfde jaar wordt door Dusseldorp de eerste BMW-automobiel verkocht. Kort daarna wordt Garage Dusseldorp (in 1959) de eerste door de fabriek erkende BMW-dealer van Nederland. De showroom van Garage Dusseldorp bevindt zich dan nog aan de Dijkstraat 510 te Apeldoorn.

Nadat in 1968 de touringcaractiviteiten zijn verkocht aan de Veluwse Auto Dienst N.V. (VAD) en in 1979 een showroom wordt toegevoegd aan het Kanaal-Noord, wordt de basis gelegd voor het autobedrijf Dusseldorp Apeldoorn zoals we dat nu nog kennen.

Foto van Guus van der Meulen

Guus van der Meulen

Vestigingsdirecteur
Contactgegevens
Dusseldorp Automotive Apeldoorn/Deventer Kayersdijk 150 7332 AW Apeldoorn
Telefoon werk: 055–5380380 Mobiel: 0653 210143 Website: www.dusseldorpbmw.nl