Achter in de Platenkast

 

 

Wat staat er bij jullie achterin de platenkast? – Zit Otis Redding nog steeds aan de dock of the bay? – Wie speelde de gitaarsolo in het Beatles nummer While my guitar gently wheeps ? – AC/DC of Led Zeppelin? – Is de vader van Stromae inmiddels al gevonden?

Zomaar wat intrigerende vragen die te lezen waren in de uitnodiging voor dit  businessclub evenement. Ik was benieuwd of het door zou gaan. Is hier belangstelling voor? Als een van de eersten meldde ik me aan.

En was niet alleen. Bij aankomst zag ik en goed gevuld clubhuis met licht nerveuze muziekliefhebbers. In een cafe doe ik ook wel eens mee met dit leuke vertier.

Er waren meerdere  mensen die mij mij in het team wilden. Geen idee waarom. Want je mocht namelijk gewoon zelf je team samenstellen. Het werd een mooie avond, (de foto’s spreken voor zich)het team van “Achterin de platenkast” had een mooie selectie van de te raden nummers gemaakt. Uit alle windstreken en van diverse pluimage en vooral uit alle decennia kwamen de nummers voorbij. Hilarische momenten volgden, er werd meegezongen, troostprijzen uitgereikt, gestreden, vals gespeeld, je kan het niet zo gek verzinnen. Uiteindelijk was ook nog een winnaar. Ons team. Dat kwam zeker niet door mij, maar door Anouk Lusing (Ixina Keukens). Toen alle tafels vol zaten kwam ze twijfelend vragen of ze misschien bij ons kon zitten. Dat bleek een gouden zet. Zij kende werkelijk alle nummers dus konden wij als team achteroverleunen. Marco hoefde alleen maar de antwoorden op te schrijven. Terecht ging ze op de schouders en mocht ze de beker mee naar huis nemen.

De lol was nog niet op, John Denies kwam nog even een nummertje zingen, de stemming zat er al gelijk in, lekkere meezingers, er werd zelfs gedanst. Aan de bar werd zelfs tegen de lampen geslagen. Dat is normaal gesproken een goeie indicatie van een mooie avond. Nou dat klopt dus helemaal. Hulde voor het bestuur om met dit onverwacht leuke idee te komen. Wat mij betreft volgend jaar weer. Ik weet al bij wie ik in het team ga zitten!