HOP ON THE BUS GUS!

Vrij vertaald : “Busje komt zo”! Donderdag 1 december, hoe kan je een nieuwe maand ook mooier beginnen, de zoveelste uitnodiging van de Business Club. Er stond een rondje Eerbeek op het programma. Op bezoek bij “ De 3 musketiers van Eerbeek (en Spankeren) ”. De opkomst was wederom groot, afzeggen doe je niet gauw, want het is altijd de moeite waard. Om 16 uur verzamelen bij Robur, kopje koffie, plaatje cake en hup in een enorme grote- en vooral erg luxe bus van BC lid TCR vervoer (Bas Roescher). Via de A50 waren we al snel in Eerbeek, waar koers werd gezet naar het 1e adres. Schotpoort Logistics. Voor je het wist had je al een welkomstdrankje in je hand en op de tafels stonden voortreffelijke hapjes. Fred Schotpoort stak al snel van wal want we moesten nog 2 bedrijfsbezoeken doen. Op een prettige no-nonsense manier gaf Fred ons een kijkje in de wereld van transport. De cijfers, afstanden en bedragen deden me duizelen, hoe krijg je dit in godsnaam voor elkaar. Dagelijks 175 trailers op de weg die bijna nooit leeg (terug) rijden. Heel indrukwekkend, eigen software programma’s, een magazijn waar geen einde aan komt en bijna geen foutmarge bij het leveren, nationaal en internationaal. Petje af! Maar nu weer snel de bus in!

Op naar Bark verpakkingen. We stopten bij een flitsend pand en kwamen in een presentatieruimte wat net zo goed een 2 sterrenrestaurant had kunnen zijn. De catering zorgde dat de glazen en de borden goed gevuld bleven en Berry van der Plas nam het woord. Primaire verpakkingen, dat is de handel van Bark. De verpakking zit dus direct om het product, bv stalen of kunststof vaten. Maar ook het spuitje op de glassex fles. Met een geheel eigen concept heeft Bark een stevige positie op deze markt verworven. De buffer tussen de producent en gebruiker, die niet te veel voorraad wil en dat ook niet hoeft. Er wordt op maat geleverd met een foutmarge van minder dan 1% als ik goed geluisterd heb. Er werd afgesloten met een “blik” op het immense magazijn wat uiteraard goed beleverd wordt door Schotpoort, in Eerbeek gunnen ze elkaar de handel, als je maar kwaliteit levert!

Met een goed gevulde maag maakten we ons op voor het laatste adres, Intrapec in Spankeren. Ik zat me de hele avond al te verheugen op de grote rvs glijbaan die van de kantoren op de 1e verdieping naar de entree gaat. Paul de Lange was onze gastheer. Met een glaasje prosecco werden we in groepjes mee door de enorme productiehal genomen. Secundaire verpakkingen, golfkartonnen platen worden verwerkt tot de mooiste full color bedrukte dozen, oa voor Remeha, om maar eens een succesvol Apeldoorns bedrijf te noemen. Creativiteit gekoppeld aan snel leveren, ja, ook hier komt de naam Schotpoort weer om de hoek kijken, zorgen voor een fantastisch mooi bedrijf wat nog steeds aan het expanderen is. Na de rondleiding stond Paul’s zwager Antonio klaar met een hele keukenbrigade. Had ik nou maar niet voor de 2e keer opgeschept bij Bark, man ik zal al helemaal vol. Maar deze italiaanse keuken wil je niet missen. Dus nog een bruchetta, pasta, vino e molto altro encora.

Ik had me eigenlijk geen voorstelling van deze trip gemaakt, maar het was indrukwekkend en vooral ook heel interessant, 3 open en eerlijke verhalen waardoor je inzicht in een totaal ander bedrijf de je eigen krijgt.

Dat was toch ook wel de mening van alle andere leden, een leerzaam uitje dus, gekoppeld aan uiteraard veel gezelligheid.

Bestuur Businessclub en gastheren, Schotpoort, Bark en Intrapec, bedankt voor jullie gastvrijheid, het was weer een mooie middag / avond!

Jeroen de Bie