Allez Polleke ge zijt gezien

Zien en Gezien worden in Brugge

 Op woensdag 18 September vertrok de “Businessclub Robur et Velocitas Express” in een luxe touringcar van TCR-Tours in alle vroegte vanaf de thuisbasis aan de Anklaarseweg .

Aan boord een 50-tal BC leden, die vol verwachting heftig speculerend over de bestemming, op weg gingen naar wat later Brugge bleek.

Brugge een stad onaangeroerd door wereldoorlogen en waar historie, architectuur en cultuur in grote mate in een bourgondische setting voorhanden zijn en daarmee voor het opscheppen liggen.

Eenmaal in Brugge aangekomen werd een korte (in)check gedaan in een werkelijk schitterend en buitengewoon comfortabel hotel in het auto-luwe hartje van Brugge. Daarna werd er onder begeleiding van diverse gidsen een voettocht ondernomen langs, naar en in het ene naar het andere architectonische, culturele en historisch verantwoorde hoogstandje. Men dronk champagne met een kunstenaar, leerde Belgische bonbons maken dronken Brugse Zot en schoten met scherp onder deskundige begeleiding van een Schutterij. Dit alles werd op de juiste momenten onderbroken en extra aangezet door een waanzinnig vroeg Lautenschutz ontbijt in de bus, een zonnige lunch aan een vredig kabbelend watertje en een zowel voedzaam als ruimschoots dorstlessend diner in een prettig restaurant ter plaatse.

De daaropvolgende dag die werd afgetrapt met een Belgisch bourgondisch ontbijt kan eigenlijk alleen maar omschreven worden als volledige paranoia…!!

Groepsgewijs werden de heren ondernemers onderworpen aan een spektakel waar in eerste instantie geen Belgische chocola van te maken viel. Na een wat schouderophalende behoedzame en terughoudende start ging men los op een set van opdrachten aangeboden in een raadselachtig koffertje. Onderweg naar het zo snel mogelijk uitvoeren van deze opdrachten om daarmee de andere groeperingen te glad af te zijn ontvouwden zich “Waar is de Mol” achtige taferelen in de binnenstad van Brugge. Absoluut met geen pen te beschrijven en het is dan ook een aanrader om de heimelijk gemaakte beelden van deze extravaganza te bekijken om meer inzicht te verkrijgen in hetgeen zich in dit “Waar is De Mol schuine streep Expeditie Robinson“-achtige kader heeft afgespeeld.

In een wederom cultuurhistorisch prachtig voormalig Posthuis bleek ’s avonds wel degelijk een zeer moderne bier-tap aanwezig en werden er diverse gerechten “on the run” aan- en afgevoerd c.q.  uitgeserveerd. Dit alles onder de bevlogen muzikale begeleiding van een deskundige Belgische variant van het Cocktail-trio waardoor de avond in stijl -lees: met ook Nederlandstalige zang en dans- kon worden afgesloten

Op de afsluitende dag werd de terugtocht onderbroken door een zonovergoten openlucht boottocht door Gent alwaar ook weer op een meer dan geschikte locatie invulling gegeven kon worden aan het bourgondische element van deze meerdaagse netwerk-trip.

Éénmaal in Apeldoorn teruggekeerd kon de afsluiter van deze heftige dagen alleen maar in de onderstaande One-liner worden verwoord.

We hebben gezien, men heeft ons gezien en “WE ZIJN GEZIEN”.

Het bestuur van UW Businessclub Robur et Velocitas 1882

Vergelijkbare berichten