SKY-RISE Businessclub Robur et Velocitas 1882

SKY-RISE BUSINESSCLUB ROBUR et VELOCITAS 1882

Op woensdagochtend 21 September 2016 ontvingen de deelnemers aan de jaarlijkse trip van Businessclub Robur et Velocitas 1882 “the final briefing” waarna om 05.50 uur per bus koers werd gezet naar Eindhoven Airport. De vlucht bleek naar Malaga te gaan…

In Spanje aangekomen ging het per bus verder. Onderweg op een parkeerplaats langs de snelweg werd alvast de zwembroek aangetrokken want de eerste “inspanning” op het programma bleek te bestaan uit het aangenaam verpozen op het strand voor favoriete beachclub Gali Gali. Later volgde nog inchecken in een prachtig hotel in Marbella, op loopafstand van Puerto Banus, waar het ook gedurende de nacht gewoon licht is..

Na 2 eerdere bezoeken aan dit mooie stuk van Spanje was het de vraag of er nog wel iets verrassends, origineels op het programma zou staan. De volgende dag werd al vroeg koers gezet naar het binnenland van Spanje. We kwamen bij een groot stuwmeer aan en werden allemaal voorzien van een bouwhelm !?. Vervolgens kregen we opdracht om in de voetsporen van de Koning te treden. Oftewel er volgde een meer dan schitterende wandeltocht over El camino del Rey. Een prachtige trip langs kliffen, afgronden en stroomversnellingen. Tijd voor nieuwe kennismakingen en mooie gesprekken, intussen genietend van schitterende vergezichten.

Inmiddels was het kwik gestegen tot ca. 30 graden Celsius en bleek het een verademing om de middag op het strand door te brengen. ’s Avonds uit eten in een fraai restaurant gerund door een golfer. Ik ken wel de term je clubs aan de wilgen hangen, maar meer dan 500 golfclubs aan het plafond hangen, was de Spaanse overtreffende trap hiervan. Het eten was top, maar snel een groet bedienen valt niet mee. Gelukkig was er een zwarte pruik voorhanden waardoor Jeroen de Bie het uiterlijk van een charmante Spaanse serveerster kon aannemen om vervolgens moeiteloos en tot grote hilariteit van alle aanwezigen, onderdeel uit te maken van de bediening.

Vrijdagochtend kon de bus alleen betreden worden indien men voorzien was van een paspoort. Marokko is niet ver van Spanje, maar het werd Gibraltar. Engels grondgebied, en we moesten dus inderdaad weer de grens over. Sterker nog, na de douane moesten we even wachten want er kwam een Boeing! van rechts. Ja, geloof het of niet als je het schiereiland op wil moet je eerst dwars over de landingsbaan. Wel gaaf hoor met 56 ondernemers op een apenrots. Op de terugweg nog even gestopt bij weer een trendy Beach club voor een hapje, drankje, massage en frisse duik. Het ging alweer richting de laatste avond en de inmiddels legendarisch geworden feestavond in Gali Gali die op gepaste wijze werd afgesloten door zanger van het levenslied Gerrit Boks.

Zaterdag, ontbijt, heerlijk relaxen op het strand, uitgebreide lunch en op naar het vliegveld. Eenmaal weer in Nederland geland weer de bus in en naar huis. Althans dat zou je denken. Maar nee er stond nog een borrel met diner op het programma bij van der Valk in Duiven. De tijd van een schaaltje appelmoes met een kers erop zijn daar ook wel geweest. Volledig voldaan en een beetje vermoeid komen we op parkeerplaats bij Robur terug. Het was weer geweldig, enorm veel lol, maar ook weer nieuwe contacten opgedaan en zinnige gesprekken gevoerd over de business, maar ook over het leven, er is meer dan werk alleen.

Dat is de Businessclub Robur et Velocitas 1882, en ik hoop dat het zo blijft !.

Tot volgend jaar.

Vergelijkbare berichten