Over Pier Eringa & Ajax…

Over Pier Eringa en Ajax

Op woensdag 01-11-2023 was Pier Eringa op bezoek in het clubhuis van Robur et Velocitas alwaar hij voor een zaal vol met bloeddorstige BC- en Sponsor-Ajacieden de legendarische woorden sprak “aan mij mag je alles vragen, ik ga geen vervelend onderwerp uit de weg”. Als dan ook nog de voorzitter van BC Robur et Velocitas een jolige duit in het zakje doet door doodleuk te melden dat Ajax sinds het vertrek van Pier Eringa alleen nog maar verder is gezakt op de ranglijst, dan kun je gerust spreken van een ijzige sfeer ofwel zoals dat heet; een moeilijk te bespelen zaal.

Maar het moet gezegd Pier bleef fier overeind en had ook een gepast antwoord op de bij tijd en wijle toch best wel confronterende vragen.

Recht op het doel af en binnen zonder kloppen zijn kreten die kenmerkend voor hem zijn en aan de hand van deze 2 thema’s wist hij de sfeer in de zaal weer op peil te krijgen, en werd er volop genoten. Zelfs het Ajax-leed verdween gedurende de avond langzaam maar zeker naar de achtergrond.

Sterke verhalen maar ook serieuze onderwerpen bracht hij moeiteloos en zelfs met verve over de bühne. Of het nou wel zo’n een handige keuze was om in een dolle bui voetbalbestuurder te worden… is een overweging die zeer waarschijnlijk tot in lengte van dagen voer voor discussies zal blijven.

Maar ook tijdens het inmiddels legendarisch geworden, en voor dit soort avonden zo kenmerkende “netwerkdeel” na afloop van het evenement, bleek Pier Eringa een zeer benaderbaar en aimabel mens.

De Redactie