Genieten in Den Bosch

Genieten van de Geneugten van Den Bosch 

 

Op 19 mei jl, werd er door de leden van businessclub Robur et Velocitas 1882 een dag lang volop genoten in Den Bosch. Of ook wel                 ´s Hertogenbosch. Toch vooral bekend van de Bossche Bollen, maar naar bleek had deze historische stad veel meer te bieden.

Eenmaal in Den Bosch aangekomen werd eerst in Hart van Brabant genoten van de onvermijdelijke Koffie & Bossche Bol, waarna we door  ‘de ludieke wandelaars’ op sleeptouw genomen werden op een wandeltocht en daarmee ons door kleine steegjes, langs grachtjes en vele mooie panden van de stad voerden en ons lieten genieten van bijzondere Bossche spreuken en verhalen. Het werd een dolkomische tocht waarbij deze dolkomische heren de leden van de BC meermaals aan het schaterlachen kregen.

 

Met rammelende magen, verhitte hoofden en dorstige kelen viel men vervolgens Brasserie Restaurant Bolwerk binnen alwaar binnen een mum van tijd alle, aan het begin van deze zin genoemde, problemen onder de noemer lunch verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ook op “de Borrelboot” bleek het goed toeven en al varend op en over de Binnendieze, de Dommel en de Aa werd het groepsgevoel nog wat aangescherpt dmv happen tappen en verstandig converseren. Na afloop van deze boottocht was het hoog tijd voor het minder serieuze gedeelte van deze dag en ging men – uiteraard een ieder op zijn geheel eigen wijze – “los” onder begeleiding van een zeer begenadigde volkszanger in “Royaal & Pintxjos”. En ook daar hebben we inderdaad ook nog wat gegeten en gedronken.

Het was gewoon genieten van de Geneugten van Den Bosch, en dat het een geslaagde dag was bleek wel uit de oorverdovende stilte in de bus op weg terug naar Apeldoorn.

Het bestuur van JOUW Businessclub

Robur et Velocitas 1882