Business-Trip

Businessclub Robur et Velocitas in Vuur en Vlam

Op 20 september jl stonden in alle vroegte 50 BC-leden vol ongeduld te trappelen in het clubhuis van Robur et Velocitas om te beginnen aan de inmiddels legendarische, jaloersmakende, en jaarlijks terugkerende business-trip met overnachtingen.

Dit keer was men warmgemaakt voor dit altijd weer verrassend anders zijnde evenement door een vage uitnodiging onder de noemer “On Fire”.

In een luxe TCR Touringcar werd snel koers gezet richting het oosten, genoten van een voedzame versnapering verzorgd door Lautenschutz, en bleek inderdaad al snel Duitsland het reisdoel.

In Warstein aangekomen werd de groep onderworpen aan het eerste culturele en leerzame onderdeel van het programma. Een rondleiding door de Warsteiner bierbrouwerij gevolgd door het proeven van de diverse typen bier die daar worden gebrouwen in combinatie met de onvermijdelijke Wurst mit Brot.

Daarna werd koers gezet naar een schitterend hotel aan een schilderrijk meer. Om even te ontspannen ging het gezelschap vrijwel direct aan boord van de lokale heen en weer voor een zonovergoten boottochtje. Het avondprogramma bleek een grote klapper.

En zoals aangekondigd in de eerder genoemde vage uitnodiging, betrof het hier het programmaonderdeel dat het illustere gezelschap letterlijk tot op grote hoogte zou brengen.

Midden op een grune wiese werd men uitgenodigd om in diverse, toch best wel kleine, rieten mandjes te stappen voor een heuse ballonvaart boven het bergachtige door de avondzon goudgekleurde met bossen en boerderijen bezaaide landschap. Absoluut een unieke ervaring. In de knusse stube van het Hotel werden vervolgens de diverse heldhaftige overwinningen op het gevoel van hoogtevrees en het doorstaan van “bijna dood ervaringen” uitvoerig en onder het genot van een incidenteel biertje tot in de kleine uurtjes besproken.

De volgende dag had een duidelijk sportief karakter. Onder leiding van een allervriendelijkste maar toch ook overduidelijk strenge obergruppenstormbahnfuhrer werd men gedrild in het hanteren van een biatlon-geweer waarmee bij voorkeur gericht geschoten moest worden. De koppeling van e.e.a. een kruiwagen-race maakte dat gericht schieten tot een ware uitdaging. Vervolgens deed het gezelschap een gegeven het jaargetijde nog groene ski-helling aan. Daar kon gekozen worden uit scherpschieten met pijl en boog, een uitdagende bergwandeling, een hachelijke tocht met steps met grote voorwielen en een bergafwaartse dodemansrit in karretjes zonder remmen.

“Boys will be boys” en het mag duidelijk zijn dat Max Verstappen niet de enige getalenteerde coureur in Nederland is.

Vervolgens ging deze meer dan sportieve dag naadloos over in, een gerieflijk, het best als een lounge-achtig, aprés-karretje te kenschetsen netwerk-gebeuren.

Na een korte tussenstop in het voortreffelijke hotel werd de avond ingezet met een schnitzel en dirndel diner in een traditioneel “Deutsch” restaurant, kort opgevolgd door het plaatsen van een kers op de spreekwoordelijke taart. Inderdaad zonder veel opsmuk maar rechttoe rechtaan Bier, Wein und Gesang in een daartoe zeer geëigend Trinklokaal. Zeer tot genoegen van eenieder bleek ook op deze avond de geriefelijke stube onder het hotel nog tot in de kleine uurtjes geopend. Op de afsluitende vrijdag werd een poging gedaan om met beide voeten terug te keren op aarde. Op het programma stond een historisch- en cultureel verantwoorde bezichtiging van een zinkmijn.

Het verblijf in Duitsland werd afgesloten met een uitgebreide lunch onderwijl vanaf het terras genietend van een laatste blik over het meer. De terugreis naar Apeldoorn kan het beste worden omschreven als een weldadige, rustgevende en een met hier en daar een luikje gesloten herstel-exercitie.

Eenmaal back in town vond er, om te voorkomen dat men huiswaarts zou keren met een lege maag, een evaluatie plaats in Café Back in Town.

Belangrijkste resultaat daarvan was de uitspraak van één van de deelnemers, dat de noemer “businessclub van Robur et Velocitas” de lading niet dekt, en dat “Vriendenclub van Robur et Velocitas” beter op zijn plaats is.

Het bestuur van..

Businessclub Robur et Velocitas