TwentyFourSeven

Op woensdag 07 Februari 2018 bracht de businessclub van Robur et Velocitas 1882 voorafgaande aan de wedstrijd FC Utrecht – Sparta een bezoek aan het hoofdkantoor van Bol.com.

Onder het motto “Mijn werkdag stopt nooit”, werden wij door Site Reliability Manager Thomas de Jong allerhartelijkst ontvangen. In een verhelderend betoog gaf Thomas ons tekst en uitleg over het reilen en zeilen binnen Bol.com en de toekomst die bol.com voor ogen heeft als onderdeel van het world wide web.

Met een team van 40 ICT-engineers geeft hij invulling aan het begrip 24/7, en wordt er continu gewerkt aan het op de Site presenteren van de vele fantastische ideeën en initiatieven ter verbetering van de klantbeleving.

Nadat één van de BC Leden zich hardop afvroeg waarom hij ook via Bol.com zou moeten gaan verkopen, was het gortdroge antwoord…: Om meer te verkopen en zonder opstartkosten ruim 7 miljoen potentiële klanten in Nederland en België te bereiken.

Verder werd ons al snel duidelijk dat Bol.com in een bijzonder competitieve markt actief is. Voor 12 uur ’s avonds bestellen betekent al de volgende dag ontvangen. En de App-gebruikers dienen in de eerste paar seconden al voorzien te worden van de gewenste informatie om te voorkomen dat er wordt doorgeclickt naar de concurrent. Over de in de financiële wereld nog wel eens voorkomende digitale Oostblok malheur wordt bij Bol.com niet moeilijk gedaan. In bedreigingen ziet men een uitdaging , en uitdagingen worden aangegaan alvorens ze een probleem kunnen worden.
Inmiddels is men druk doende om, zonder met het hoofd de wolken te lopen en uiteraard zonder downtijd, in de Cloud op te gaan.

Een stuk wijzer en nog diep onder de indruk van de mega getallen qua omzet, qua aantal klanten en de snelheid van ontwikkelingen op en aan de digitale snelweg werd vervolgens koers gezet naar de Galgenwaard.

Daar stond ons een prima ontvangst in de business-lounge te wachten. Voor en na de wedstrijd heeft het ons zeker niet aan drankjes, hapjes en gezellige ondernemers-interactie ontbroken. Echte het vertoonde spel van zowel Utrecht als Sparta was niet om over naar huis te schrijven. Dat doen we dus ook niet anders dan u te melden dat uiteindelijk Utrecht moeizaam met 1 tegen 0 wist te winnen van Sparta.

Als businessclub netwerk, kennis en vertier uitstapje mogen we absoluut spreken van een meer dan geslaagde exercitie.

Het bestuur van UW businessclub,

Robur et Velocitas 1882